in

Почина един от най-добрите лекари в България. Поклон

Снимка: Pixabay

След продължително боледуване вчера почина проф. Светослав Николов, дългогодишен ръководител на Клиника по обща урология на ВМА. За това съобщиха от болницата в своя фейсбук профил.

„Сърцат лекар – пример за човечност и висок професионализъм, част от една от утвърдените школи на ВМА. Ръководството и личният състав на ВМА изказваме своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на проф. Николов.

Светла му памет!“

Проф. д-р Светослав Николов завършва „Медицина“ в Медицинския университет-София през 1979 г. Има придобити специалности по урология и военна хирургия.

От 1982 г. работи в Клиниката по урология на ВМА, последователно като: клиничен ординатор, старши ординатор, началник отделение, началник клиника и началник Катедра „Урология и нефрология”.

Последователно придобива образователна и научна степен „кандидат на медицинските науки“ (1992 г.) и научно звание „доцент“ (1996 г.) и „професор“ (2016 г.).

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/