in

Краят на една ера: Босът на Коза Ностра е мъртъв

Кадър: Youtube/Reuters

Почина най-известният мафиотски бос на Италия Матео Месина Денаро. Той страдаше от рак на дебелото черво в последен стадий. Почина на 61-годишна възраст, след като беше преместен от затвора в болница в град Акуила

Там постепенно лечението му срещу рака беше преустановено и той мина само на палиативно лечение. Преди няколко дни той изпадна в кома, съобщава БТА.

Матео Месина Денаро, който бе бос на Коза Ностра, беше арестуван през януари след 30-годишно укриване от властите. Той беше заловен от специализирано полицейско подразделение в клиника за лечение на рак в Палермо, където се лекувал под фалшиво име.

Месина Денаро е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите престъпления той е обвинен за атентатите презз 1992 г., при които загинаха водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Денаро е смятан за близък довереник на бившите престъпни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/