in

Заловиха рецидивист, ограбил възрастен мъж в дома му, след като го довел до безсъзнание с удари в главата

Снимка: Pixabay

Рецидивист е задържан от полицията за грабеж над възрастен жител в село Расово, област Монтана. 32-годишният криминално проявен не се посвенил да налага с юмруци в главата, докато докара до безсъзнание петдесет години по-възрастния от него мъж. Всичко това той направил, за да задигне малка сума пари. Ето и подробностите, които съобщиха от полицията за медия „Нова Варна“:

На 21.09.2023 г. около 11,30 ч. в Участък „Медковец“ постъпил сигнал от 72-годишен местен жител, който заявил, че на 16.09.2023г. около 19,30 ч. мъж му нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата, повалил го на земята и след като го привел в безпомощно състояние, отнел дребна сума пари, намиращи се на маса в кухненско помещение в дома му. Местопроизшествието е посетено от служители на Участък Медковец, които снели показания от пострадалия.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи следи“ униформените установили извършителя – 32-годишен местен жител, криминално проявен и осъждан. Той направил самопризнания за престъплението и предал отнетата парична сума. С полицейска заповед е задържан до 24 часа в РУ Лом.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава Участък Медковец.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).