in

„Сръчен“ служител открадна над 5000 палета от склад на фирмата, в която работил

Снимка: Pixabay.com

Загадка остава, а и от полицията не уточняват, как работник е успял да открадне няколко хиляди европалети, за чието транспортиране са нужни камиони, при това без да бъде забелязан, докато го прави. Откраднатото от него имущество е на стойност приблизително 200 000 лева. Ето и подробностите за този случай, които предоставиха от полицията за медия „Нова Варна“:

Служители на РУ Монтана задържаха работник, извършил кражба на европалети от склад на фирмата, в която работел.

На 18.09.2023 г. в РУ Монтана била подадена молба от служебно лице, което съобщило, че за неопределен към момента период от време от склад на фирма, намираща се в местност „Липовец“ в землището на с. Николово, били противозаконно отнети 5 663 нови палети „Епал“ – европалети. При извършената ревизия е установено, че те са на стойност около 181 646 лв.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Монтана и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Монтана установили извършителя – 39-годишен монтански жител, работещ във фирмата.

С полицейска заповед на извършителя на кражбата е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР.

Част от откраднатите палети са върнати на собственика.

По случая в РУ Монтана е образувана преписка, като предстои събраните материали да бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).