in

Някои хора допускат големи грешки при измерването на кръвното у дома

Снимка: Pixabay

Всъщност огромен процент от хората допускат някои грешки при измерването на кръвното си у дома, което в крайна сметка води до неточен резултат от измерването.

Д-р Евдокименко обяснява, че кръвното налягане няма определена перфектна норма за абсолютно всички. 120/70 не е задължителен показател, а статистически най-близко до нормата. Преди да се паникьосвате, когато видите други цифри, уверете се, че не сте от групата на хипотоничните или хипертонични пациенти, които имат твърде ниско или твърде високо налягане по принцип, съветва сайтът Здравето.

Повишаването на кръвното с няколко единици по време на силни емоционални изблици или по време на физическо натоварване, дори ако говорим за просто ходене, е абсолютно нормално явление.

За най-правилно измерване на кръвното трябва да следвате няколко правила – трябва да седнете в отпуснато състояние за 5–10 минути преди измерването и не трябва да говорите по време на самoто мерене.

Все пак, има някои методи, които можете да изпробвате, за да стабилизирате сами кръвното си налягане

За да възстановите на функцията на кръвоносните съдове, можете да започнете с умерено упражнение. Плуването и ходенето са най-ефективни при нарушения на артериалното налягане.

Също така добър вариант за нормализиране на налягането ще бъдат билкови чайове с успокояващ ефект, като джоджен, валериан, лайка, глог, маточина, невен и др.

Внимание: Статията е с информативен характер и не замества консултацията с лекар!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/