in

Започна голям ремонт на отделение в болница във Варна (СНИМКА)

Снимка: LiveVarna

Ремонтират урологичното отделение в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Предстои да бъде поставена и нова рентгенова система. В болницата се лекуват пациенти от цяла Североизточна България

Днес оглед на място направиха кметът на Варна Иван Портних, д-р Красимир Петров – изпълнителен директор на болницата и доц. Тошо Ганев – началник на отделението, съобщават от Община Варна.

Община Варна, с решение на ОбС, осигури от бюджета за тази година 306 164 лв. за обновяване на отделението, което обслужва гражданите на пет области – Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Разград и Силистра, както и 450 000 лв за закупуване на новата апаратура.

Снимка: LiveVarna

В годините назад финансово общината е помогнала за закупуване на още модерна апаратура – лазер за литотрипсия на камъни, рентгенов апарат за Спешното отделение, както и за обновяване на Оперативното отделение, на Детската хирургия, на фасадата на Хирургичния блок.

Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, отчете, че през последните 6 години Община Варна е осигурила над 6 млн. лв. за болницата, за разлика от държавата, която през последните 3 години не е превела нито стотинка, въпреки че е мажоритарен собственик на МБАЛ „Св. Анна“. До този момент е нямало толкова добра колаборация между Община и болница „Св. Анна“. През цялата история на прехода не си спомням, тук да са правени подобни инвестиции, каза той.

Ще продължим да работим с екипа на д-р Петров и въпреки всички трудности, защото навременната помощ е най-ценна. Особено когато се отнася до създаване на по-добри условия за лечение на хората, каза кметът Иван Портних.

През 2024 година се предвижда ремонт и старата сграда на патоанатомията.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.