in

Руската църква е затворена и днес

Снимка: Google Street View

Продължава сагата с Руската църква в София, която затвори врати, след като българските власти експулсираха трима руски духовника, сред които и архимандрит Васиан. Вчера стана ясно, че патриарх Неофит е назначил свещеници от София в Руската църква

Тя обаче остава затворена и днес. Вчера български духовници са се срещнали с посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и са поискали ключовете от храма.

По информация на Нова телевизия срещата е била с Втори викарен епископ Велбъждски епископ Исаак, както и с четиримата свещеници, определени да служат в храм „Св. Николай”.

Патриарх Неофит назначи свещеници в Руската църква в София

Вчера патриарх Неофит назначи свещеници от София, които да поемат обгрижването на Руската църква в София и ще извършват богослужения в храма.

Софийската Света митрополия гарантира, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или увредена.

А посланик Митрофанова коментира, че всички действия на посолството ще бъдат координирани с Руската православна църква.

На 21 септември архимандрит Васиан и още двама служители на църквата бяха призовани да напуснат България в рамките на 24 часа „като лица, които представляват заплаха за националната ѝ сигурност“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/