in

Пазете се: Удря ни най-мощната магнитна буря за септември

Снимка: Facebook/Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН

Днес (26 септември) започва най-мощната магнитна буря за целия месец. Тя ще продължи цели три дни – чак до 28 септември и е резултат от взаимодействието на слънчевия вятър с магнитното поле на Земята.

Днес мощността на бурята достига К-индекс 5, а през следващите дни ще намалее до К-индекс 4.

През тези три дни е възможно да изпитвате апатия, безпокойство, раздразнителност и несигурност при вземането на решения.

По-податливите на подобни явления хора, може да имат повишена склонност към образуване на кръвни съсиреци, повишено кръвно налягане, нарушен сън и влошена мигрена.

През този период трябва да внимават и хората с хроничните заболявания, тъй като те могат да се влошат. По тази причина проверете аптечката си.

Експерти съветват да се избягва физическата активност, пиенето на алкохол и стресовите ситуации по възможност. Отделете повече време за почивка и консумирайте повече вода.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/