in

Тежък удар за Тръмп и синовете му

Кадър: Youtube/Người Miền Tây/Fox News

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп и синовете му бяха признати за виновни по дело за бизнес измами. Според съда в Ню Йорк Доналд Тръмп е извършвал злоупотреби в продължение на години, разработвайки своята бизнес империя

Според обвинението Тръмп и компанията му са подавали грешни финансови отчети и са подвели редица банки и застрахователни дружества. Според съда целта им била да получат по-добри условия по банкови заеми и застрахователни сделки, плащайки по-малко данъци.

Адвокатите на Тръмп опитаха да оспорят решението с думите, че магнатът е „инвестиционен гений” и „майстор в намирането на ценното там, където другите не виждат потенциал”.

Съдията обаче отхвърли искането им за прекратяване на делото и наложи пет отделни глоби от на всеки от адвокатите му за несъстоятелни аргументи.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.