in

Разследват челния сблъсък на пътя между Варна и Албена, при който загина мъж

Снимка: Pixabay

Както по-рано ви съобщихме зверска катастрофа с челен сблъсък се е случила вчера между Варна и Албена. Окръжна прокуратура – Добрич съобщи, че ръководи разследване във връзка с тежкото ПТП със загинал водач на автомобил и тежко пострадала жена. Припомняме, че автомобил се вряза в кемпер

Инцидентът възникнал вечерта на 27 септември 2023 година на пътя между селата Рогачево и Генерал Кантарджиево, на територията на област Добрич. Участници в катастрофата са лек автомобил и микробус – кемпер. Според първоначалната информация по случая, в резултат от челен сблъсък, на място е загинал 36-годишният водач лекия автомобил. Тежко пострадала е австрийска гражданка, пребиваваща в България, която е управлявала кемпера. 54-годишната жена е настанена за лечение в болнично заведение с опасност за живота. При инцидента по-леко са пострадали и две непълнолетни деца – момче на 14 г. и момиче на 16 г., които също са настанени за лечение.

Незабавно е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „В“ от НК. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби за химичен анализ от двамата водачи.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Добрич.

Подробности за мелето на пътя Варна – Албена: Варненски лекари се борят за живота на жената и наблюдават децата

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.