in

Какво се случва с приятелите на простреляния Светльо, обвинени в няколко грабежа?

Кадър: bTV

Припомняме, че момче на 18-години беше простреляно от полицай по време на преследване, след подаден сигнал за грабеж на момиче. Светльо бил заедно с двамата си приятели Георги и Траян. Припомняме и това, че след този случай излезе информация и за други извършени грабежи от непълнолетните Георги и Траян.

Софийският градски съд (СГС)  остави в ареста двете непълнолетни момчета, които бяха задържани след грабежа, при който полицай простреля 18-годишното момче. Защитите им поискаха по-лека мярка. По рано срещу тях бяха повдигнати обвинения за три извършени обира.

Единият държал мъж, а другият го налагал с юмруци: Разкриха какво са направили приятелите на Светльо, ден преди полицай да го простреля

Според съда обаче въпреки младата си възраст момчета са обществено опасни, каквото е и деянието им. Те вече са регистрирани в детска педагогическа стая за други престъпления.

“Това е обир, вади всичко по джобовете”: Приятелите на простреляното от полицай момче, с трето обвинение за грабеж

Георги заяви, че иска да бъде освободен, а Траян посочи, че иска да се прибере при семейството си.

“Да покажат двете момичета. Детето ми не е убиец. Не е откраднал 1 милион”. Говори майката на едно от момчетата, обвинени в грабеж

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.