in

Нападнал ли е лекар от Варна посетители на пациент в болница?

Снимка: Pixabay

В редица медии се появи информация, че варненски лекар е нападнал посетители на пациент в часовете, предвидени за свиждане вчера. Става въпрос за завеждащия университетската клиника по ортопедия и травматология във варненската болница „Св. Анна“ доц. д-р Пламен Минчев

В някои медии дори се тиражираше, че лекарят е започнал да души посетителите на пациента. След инцидента вчера и медикът, и пострадалите са имали среща при изпълнителния директор на лечебницата, на която пострадалите са обяснили, че няма да подават жалба, но смятат поведението на д-р Минчев за неетично.

Медия „Нова Варна“ се свърза с ръководството на болницата, за да получи повече информация за случилото се.

Ето какъв отговор ни изпратиха от болница „Св. Анна“:

„Извършената вътреболнична проверка, разпоредена от изпълнителния директор на МБАЛ “Света Анна – Варна” д-р Красимир Петров, по случая установи, че е възникнала конфликтна ситуация между близки на пациент и завеждащия клиниката по ортопедия и травматология доц. Пламен Минчев, изразяваща се в остър вербален сблъсък.

Д-р Красимир Петров реализира среща с участниците в конфликта и поднесе извинения за възникналото напрежение. В рамките на срещата спорната ситуация е изчистена.

Няма подадена жалба. Етичната комисия на болницата ще бъде запозната със случая“. 

Екипът на медия „Нова Варна“ се свърза и с ОДМВР-Варна, откъдето потвърдиха, че са получили сигнал за конфликта. Полицията се е отзовала, но и по тяхна информация не се е стигало до физическа саморазправа. Имало е само словесно пререкание. Взети са кръвни проби за алкохол и на двете страни, допълниха още от полицията пред медия „Нова Варна“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.