in

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода

Снимка: ecokompas.com

Многократните бутилки за вода стават все по-популярни в наши дни, превръщайки добрата хидратация в истинско удоволствие, като едновременно с това се грижим и за опазването на околната среда.

Почитателите на здравословния начин на живот добре знаят, че бутилираната в пластмасови бутилки вода съдържа микропластмасови частици, които се отделят от опаковката, а и не е никак полезно тя да се използва повторно. Ето заради това многократните бутилки за вода стават все по-предпочитани. Те са екологични, практични, удобни и издръжливи във времето.

Какви видове многократни бутилки за вода има?

  • Пластмасови – при тези бутилки е важно да проверите дали съдържат ВРА (Бисфенол А), което представлява химично съединение, оказващо неблагоприятно влияние върху репродуктивното здраве на мъжете и жените. Пластмасовите бутилки се предлагат на по-достъпни цени, но могат да изменят вкуса на водата с времето;
  • Стъклени – многократните стъклени бутилки не променят вкуса на водата, издръжливи са и се почистват лесно, рециклират се многократно и не взаимодействат с водата и другите течности;
  • Стоманени – бутилките за вода от неръждаема стомана притежават способността да запазват течността топла или студена за по-дълго време, не съдържат BPA, подобно на стъклените и някои от пластмасовите бутилки, не придават специфичен вкус и мирис на храните и напитките, устойчиви и леки са, почистват се лесно и имат дълъг срок на употреба.
Снимка: ecokompas.com

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода?

  • Опазване на околната среда

Въпреки че през последните години полагаме огромни усилия по отношение на рециклирането, често много отпадъци се озовават в реките, моретата и океаните, унищожавайки естествената среда на множество водни животни и организми. Един от най-често откриваните замърсители е именно пластмасата и по-конкретно – еднократните пластмасови бутилки за вода, голяма част от които не се разграждат през годините. Именно поради тази причина чрез многократните стъклени и стоманени бутилки успяваме да допринесем за опазването на природата чиста.

  • Спестяване на средства

Закупуването на многократна бутилка за вода е дългосрочна инвестиция, чиято стойност може да си възвърнем в рамките на месец, смятайки сумата, която бихме похарчили за същия период, ако ежедневно си купуваме по една пластмасова бутилка с вода.

  • Повишена хидратация

Чрез носенето на многократна бутилка за вода всеки ден с нас можем лесно да си изградим здравословни навици, поемайки повече течности. Всички знаем колко важна е добрата хидратация за организма, така че това чудесен начин да превърнем пиенето на повече вода в ежедневна рутина.

  • Задържане на температурата на водата по-дълго време

Термобутилките от неръждаема стомана задържат напитката в идеалната температура и позволяват  да й се наслаждаваме в продължение на много часове.

  • Разнообразие от дизайни

Многократните бутилки за вода се предлагат в различни цветове и дизайни, създаващи много настроение и будещи усмивки.

  • Аксесоари за повече удобство

Голяма част от многократните бутилки се продават с протектори и калъфи против хлъзгане, както и с каишка или държач, които позволяват по-лесното и удобно носене, а също и закачането за раници, чанти и джобове.

Снимка: ecokompas.com

Някои бутилки са снабдени с въглероден филтър, който елиминира вредните частици от водата, балансира нивата на Ph и добавя полезни микроелементи към съдържанието й.

Многократните бутилки могат да се използват на различни места – в офиса, по време на тренировка, на поход и т.н. От това зависи и вместимостта, която ви е необходима. Най-предпочитани са тези със среден размер – около 500 мл., но това все пак зависи от индивидуалните ви нужди и предпочитания.

В заключение бихме казали, че е страхотно, че все повече хора предпочитат да пият вода, вместо безалкохолни напитки, и това в огромна степен се дължи именно на популяризирането на многократните бутилки. Не отлагайте тази полезна инвестиция в здраве и бъдете сигурни, че вашето тяло ще ви се отблагодари. А и цялата планета. Подобен вид бутилки за вода може да откриете в много магазини. Ние обаче препоръчваме сайта EcoKompas.com, тъй като проекта е създаден с цел редуциране на количествата произвеждана и потребявана вредна пластмаса, а това е изключително важно за нас.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/