in

Телефонни измамници отмъкнаха 29 000 долара от нашенка: Уж били „адвокат и служител на посолството ни в САЩ“

Снимка: Pixabay

Служители на полицейското управление в Свищов разследват извършена телефонна измама по схемата „пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент със загинало лице“, съобщават от ОДМВР-Велико Търново

Снощи около 21:30 ч. съдействие в управлението е потърсила 81-годишна жена, станала жертва на измамата. Тя обяснила, че същата вечер на домашния ѝ телефон неколкократно се обаждали двама непознати, представили се съответно за служител на българското посолство в САЩ и адвокат.

Те ѝ обяснили, че синът ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека в САЩ и е причинил смъртта ѝ. За да му „помогнат“ ѝ поискали 50 000 долара. Жената събрала около 29 000 долара и в предварително уречен час ги предала на непознат мъж, определил ѝ среща пред заведение в крайдунавския град.

В последствие установила, че е станала жертва на телефонни измамници и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.