in

Един определен млечен продукт бори есенната депресия

Снимка: Pixabay

Есента понякога води до депресивни състояния. Някои хора са по-податливи на такива състояния и е добре да консумират един определен млечен продукт. Разбира се, освен балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот, важни фактори тук са срещите с приятели, спортуването и др.

Истината е, че има един млечен продукт, за който се твърди, че е способен да държи есенната депресия далеч от нас. Става въпрос за познатата на всички ни извара, съобщава сайтът Актуално.

Защо и как изварата може да ни предпази от есенната депресия?

В изварата се съдържат много хранителни вещества, включително протеини и мазнини. Проучвания сочат, че ако човек редовно консумира извара, той ще повиши настроението си, а именно тази положителна промяна ще му помогне лесно да се справи с есенната депресия, за която всички говорят в края на септември и началото на октомври. Добре е обаче да се знае, че изварата е висококалоричен продукт и затова с консумацията ѝ не бива да се прекалява. Около 200 грама на ден е оптималното количество. Маслеността ѝ трябва да е между 5 и 9%.

Внимание: Статията има само информативна цел и не замества консултацията с лекар и балансираното хранене!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/