in

Огнено кълбо озари небето над цял Оксфорд и стресна всички: Какво се случи? (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/The Sun

Мощна експлозия стресна жителите на британския град Оксфорд. Оказа се, че удар от мълния е предизвикал огромна газова експлозия в завод за рециклиране на хранителни отпадъци. Очевидци казват, че са станали свидетели на огнено кълбо, осветило нощното небе след взрива

Експлозията е била в зелената електроцентрала Severn Trent в Касингтън, северно от Оксфорд, съобщава Би Би Си.

Шест пожарни коли, 40 пожарникари, полиция и най-малко четири линейки са изпратени в завода, който преработва хранителни отпадъци, превръщащи се в биогаз.

Южна централна служба за бърза помощ потвърди, че парамедици са били на мястото, в готовност, за да помогнат на полицията и пожарната.

„В момента няма съобщения за пострадали“, каза говорител на линейката.

Окръжният съвет на Оксфордшър каза, че екипите на пожарната са използвали въздушен уред и резервоар за вода, докато са се борили с пламъците.

Джак Фроуд (34 г.), който работи в Оксфордския университет, каза: „Седях в кухнята си, когато цялата стая се освети с блестяща бяла светлина, последвана от огромен трясък, който прозвуча като наистина силен гръм.

„Погледнах през прозореца на кухнята и сякаш небето пулсираше в оранжево. Изтичах отзад, за да уловя оранжевото сияние, тъй като избледня след около 20 секунди“, разказва той.

Стюарт Хоскинг, собственик на бизнес от Оксфорд, каза: „Бяхме доста близо. Мислех, че слънцето залязва, докато не видях трептенето и дима.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/