in

„Възраждане“ предприе извънреден ход

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че от партията започват консултации за свикване на вот на недоверие към правителството за политиката в сектор енергетика

Пред журналисти в кулоарите на НС Костадинов заяви, че вече имат подкрепата на „Има такъв народ“. Проведени са и разговори с БСП, от които все още се очаква отговор.

Бойко Борисов с коментар за готвения вот на недоверие към правителството

„Подписите се полагат в момента, по-голямата част от групите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали“, каза Костадинов.

„Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Той уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Костадинов каза, че подписите ще бъдат събрани и без БСП, но предпочита и те да се включат във вота на недоверие.

Според Костадинов протестите на енергетиците са вследствие от проблеми, с които правителството не може да се справи.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.