in

В капана на огъня: Спасиха мъж, жена и две кучета от пожар в Шумен

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA (Снимката е илюстративна)

Пожарникари и полицаи спасиха живота на мъж и жена и двете им кучета в Шумен. Те са били попаднали в капана на пожар в апартамента си. За инцидента съобщават от ОДМВР-Шумен за медия „Нова Варна“

Мъж и жена на 56 и 57 години са спасени и изведени от жилище на втори етаж на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен.

В 13:45 часа днес в дежурната част на РСПБЗН-Шумен е получен сигнал, че от апартамент в ж.к. „Боян Българанов“ излиза дим. На място веднага са насочени екипи на пожарна и полиция.

След като пристигнали на място огнеборците установили, че в жилището има хора, но никой не отваря вратата. Огнеборците влезли в апартамента и с помощта на полицейските служите Борислава Стефанова, Атанас Светлинов и Илия Господинов евакуирали от апартамента мъж и жена и две кучета.

Благодарение на бързата реакция на огнеборците пожарът е ликвидиран и не се е разпространил към съседите апартаменти в жилищния блок. Причина за възникването му е небрежност при боравене с огън.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.