in

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от Коалиция „БСП за България“: Забрана за издаване на нови строителни разрешения в Бриз

Източник: Пресцентъра на БСП

Незабавно трябва да бъде спряно издаването на разрешителни за строителство в „Бриз“ и като превантивна мярка, и заради липсата на регулация в квартала, смята кандидатът за кмет на Варна от Коалиция „БСП за България“ Павел Раличков.

Източник: Пресцентъра на БСП

„Тук е опасно за хората! Кой изобщо е одобрил и подписал документите за издигане на толкова голям брой многоетажни жилищни сгради и продължава да го прави?! Районът е свлачищен, няма регулация, авариите по водопровода са ежедневие. Само преди няколко месеца точно в „Бриз“, като по чудо, не пострадаха хора, когато изригна, като вулкан, вода от спуканата тръба и откъсна цяла улица от града“, коментира той на среща с жители на квартала. Те разказаха, че единственото, което е останало да ги радва е красивата морска гледка от имотите им. „Част от „Бриз“ е действаща червена зона, но там също разбрахме, че ще изникне блок. Тази пролет подадохме сигнал до Дирекцията за строителен надзор и за продажбата „на зелено“ на апартаменти в нова кооперация, която започва да се изгражда върху регистрирано активно свлачище!

Източник: Пресцентъра на БСП

Освен това, Общината е напът да унищожи и малкото останали дървета в „Бриз“, тъй като е издала виза за проектиране на обособената малка горичка до паркинга на улица „Д-р Любен Попов“, притеснени са жители на квартала. И се чудят, настоящият кмет има ли представа какви са проблемите на варненци в районите и микрорайоните, и някога разхождал ли се е извън центъра на града. В „Бриз“ инфраструктурата е в плачевно състояние, липсва канализация в част от квартала, осветлението е кът, няма паркови зони, детска ясла и градина. На срещата си с кандидатите за кмет на Варна, на район „Приморски“ и за общински съветници от Коалиция „БСП за България“, те споделиха, че там няма също начално и основно училище. Внесли са подписка в Регионалния инспекторат по образованието и в Общината. “Смятаме, че може да се използва някоя от сградите на гимназиите тук. В писмо, държавната институция ни отговори, че не може да се произнесе по ползването и стопанисването на сградния общински фонд, а от Общината все още няма официален отговор“, обясниха хората от „Бриз“.

„Мога да обещая, че ще направя и невъзможното тук да бъде спряно издаването на нови разрешителни за строителство. След това ще предприема стъпка по стъпка облагородяване на района, доколкото това е възможно, предвид презастрояването“, заяви Павел Раличков. „Заедно с вас ще отстояваме гражданската ви позиция, за да върнем оптимизма и вярата ви, че „Бриз“ ще стане спокоен и приятен квартал за жителите“, допълни кандидатът за кмет на „Приморски“ от БСП, Димитър Мантаров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Пресцентъра на БСП

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/