in

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Бюрокрацията в община Варна убива бизнеса и тормози гражданите

Бюрокрацията и бавните административни услуги в община Варна убиват бизнеса и тормозят гражданите. Това коментира кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов на среща с граждани.

„Първо искам да отбележа, че да категоризираме услугите, които общинската администрация предлага, като най-добри или най-лоши говори за самото управление на общината.

Ако говорим за услуга с най-ниско качество, това несъмнено е бюрокрацията и бавната административна машина. Живеем в 21 век, хората мислят как да отидат на Марс, а във Варна, за да получиш един документ, стоиш по гишета с един топ листи в ръка. Това е крайно неприемливо! Задължително условие е бюрокрацията да бъде намалена. Трябва активно да се въведе електронно управление във възможно най-много административни органи, така че хората да не губят ценно време в чакане на опашки.“, категоричен бе инж. Стоянов, кандидатът за кмет от “Възраждане”.

Друг проблем, който той открои, е слабият контрол, който общинската администрация упражнява спрямо изпълнителите на обществените поръчки. Според него, задължително трябва да се работи и в тази насока, за да могат да бъдат удовлетворени нуждите на хората, а не на фирмите, спечелили обществената поръчка.

По отношение на най-добрата услуга, която община Варна предоставя на своите граждани, инж. Стоянов коментира:

„Общинските услуги трябва да предлагат високо качество на потребителите си, което за съжаление във Варна не се случва.

Лично за мен, общинската ин витро програма е изключително полезна, но, за съжаление, не се използва пълният ѝ потенциал. Именно затова „Възраждане“ залага в управленската си програма увеличаване на средствата за ин витро процедури, облекчаване на документацията и кандидатстването по нея. Искам да припомня и нещо много важно – ин витро програмата в община Варна беше възобновена именно поради настояване на съветниците от „Възраждане“, като част от стратегията на партията на национално ниво.

Демографската криза е проблем в цяла България и общините трябва да работят изключително много в тази насока. Трябва да се раждат деца и местната власт е тази, която трябва да осигурява условия децата да растат в една по-добра среда.“, каза в заключение кандидатът за кмет от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Пресцентър на „Възраждане“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/