in

За хрупкава и сочна баница: На колко градуса да печем?

Кадър: Youtube/Zdravka's Kitchen

Кой не обича вкусна баница? При подготовката на това тестено изкушение също има някои тънкости, които си заслужава да научим, за да можем да си направим хрупкава и сочна баница. Един от важните фактори е температурата на печене. Важно е да се отбележи, че тя варира в зависимост от конкретната рецепта, към която се придържаме. Трябва да се съобразим с количеството продукти, вида на тестото и др. И все пак има някои базови правила, които е добре да следвате, за да изпечете баницата по перфектен начин

  • Баницата с листи, направени от обикновено тесто с мая се пекат от 20 минути до един час при температура 200-240 ° C.
  • Баницата, направена с бутер тесто пък се пече за 20-25 минути при температура 230-250 ° C.

Печене на баница в електрическа фурна

Обикновено рецептите показват препоръки относно температурата и колко време да се пече баницата – в електрическа фурна готвенето няма да се различава в този смисъл от готвенето в газова фурна. За да изпечете баница в електрическа фурна, първо трябва да я загреете до определена температура и след това да изберете режим на печене, съобщава сайтът Актуално.

Предлагаме ви и една супер рецепта за хрупкава и сочна баница, която непременно трябва да използвате:

Необходими продукти:

  • 1 пакет листи – 500 г
  • 400 г. – твърдо сирене
  • 50 г. – краве масло
  • 20 г. – растително олио
  • 5 яйца
  • 1 газирана вода – 500 мл
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Намаслете тавата по всички страни. Нарежете сиренето на равни правоъгълни парчета. Така ще слагате сирене поравно между листите. Забележка: Не пестете от сиренето. Натрошете обилно на всеки ред листи. Започвате да подреждате листите. 1-ви ред с листи – натрошете парче сирене, 2-ри ред листи – натрошете парче сирене. Завършете с последния лист.

Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете баницата на парчета. Вземете подходящ съд, в който слагате кравето масло и растителното масло. Поставяте на котлона и оставяте да ври под ключ. Към маслото сложете 1 ванилия. Отстранявате от котлона и започвате да слагате по 1 с. л. от горещото масло на всяко парче баница. Трябва да чуете цвъркане на листа, който заливате.

Заливка: В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях може да сложите щипка сол и наливате газираната вода. Забележка: Ако не разполагате с газирана вода може да я замените със същото количество прясно мляко или обикновена вода. Заливате равномерно листите в тавата с получената смес. Поставяте в загрятата фурна на 220 градуса. Печете около 30 минути.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/