in

Дете от Палестина е намушкано 26 пъти от безмилостен наемодател в САЩ: Тъкмо отпразнувало рождения си ден (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/ABC 7 Chicago

Момченцето е било само на 6 годинки, когато го застига ужасяващата му съдба. Семейството му се било преместило да дивее в САЩ преди години, заради размириците в Палестина.

Наемодател в района на Чикаго беше арестуван и обвинен в убийство и престъпления от омраза, след като властите съобщиха, че е намушкал и убил 6-годишно момченце и е ранил сериозно майка му. Твърди се, че това се е случило, защото наемателите са мюсюлмани, съобщава Би Би Си.

71-годишният Джоузеф М. Чуба беше обвинен за страшното деяние.

Последните думи на брутално убитото дете от Палестина в САЩ: “Мамо, добре съм”

Полицията съобщава, че Чуба не е направил изявление пред детективите, но следователите са установили, че жертвите са били „набелязани от заподозрения“ поради това, че са мюсюлмани и с корени в една от двете страни, между които в момента има военен конфликт в Близкия изток.

Семейството е палестинско и „дойдоха в Америка, търсейки това, което всички търсим – убежище, където да живеем, да учим и да се молим в мир“, според Белия дом.

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън казаха, че са „шокирани и отвратени“ от нападението и поднесоха своите съболезнования на семейството в изявление, публикувано от Белия дом в неделя.

Момчето е било намушкано 26 пъти и е починало от нараняванията си, съобщиха от шерифската служба.

32-годишната жена, която имаше повече от дузина прободни рани, се възстановява в болницата и се очаква да оцелее, казаха от офиса.

Чикагският офис на Съвета за американско-ислямски отношения (CAIR) идентифицира жертвите в съобщение за новини като Ханаан Шахин и нейния син Уадеа Ал-Фаюме.

Уасдея е празнувал рождения си ден малко преди смъртта си, каза Ахмед Рехаб, изпълнителен директор на CAIR-Chicago, на пресконференция в неделя.

„Той беше 6-годишно момче, обичаше всичко“, каза Рехаб за детето, припомняйки си как го е описал бащата на Уадеа.

„Той обичаше всички, обичаше своите играчки, обичаше всичко с топка, баскетбол, футбол, обичаше да оцветява, обичаше да се люлее, обичаше родителите си, обичаше семейството и приятелите си, обичаше живота и очакваше дълъг, здрав и проспериращ живот“, добави той по време на пресконференцията.

„Той няма представа за тези по-големи проблеми, случващи се в света, но той беше накаран да плати за това“, добави Рехаб.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/