in

Топ трик при варенето на картофи: Добавете тази съставка и ще се сварят 2 пъти по-бързо

Снимка: Pixabay

Варенето на картофи може да се случи два пъти по-бързо, ако приложите правилната техника, която знаят професионалните готвачи. В статията ви представяме един трик, който без съмнение ще ви е от полза в кухнята

Необходимо е едно просто нещо, а именно добавянето на малко парченце масло. То трябва да се сложи в тенджерата веднага след като водата заври, съветва сайтът Актуално.

Маслото ще се разтопи и веднага ще се появи на повърхността. Благодарение на това ще се появи слой, под който нарязаният зеленчук ще достигне кулинарна готовност много по-рано от обикновено. Същевременно ястието ще стане по-вкусно, здравословно и питателно, казват експерти.

Ако сте решили да сварите този зеленчук с кората, трябва също да спазвате някои трикове. Смята се, че варенето на грудките в кората е най-здравословният начин за приготвяне на кореноплода. Кората съдържа витамини А, В1, В3, В6, протеини, фибри, калий, желязо и други необходими на човека микроелементи.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/