in

Медведев обвини САЩ в „отвратително военно престъпление“

Снимка: Facebook/Дмитрий Медведев

Припомняме, че болница в Газа беше ударена. Доклад сочи, че над 800 души са жертвите от смъртоносния удар. Дмитрий Медведев хвърли вината за случващото се върху САЩ

Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев описа смъртоносния удар срещу болница в ивицата Газа като „отвратително военно престъпление“, добавяйки, че САЩ носят крайната отговорност за трагедията, съобщава ТАСС.

„Отвратителният удар срещу болница в ивицата Газа несъмнено представлява военно престъпление. И крайната отговорност за него лежи върху плещите на онези, които цинично печелят от войни в различни страни на различни континенти, <…> на Съединените щати на Америка“, написа Медведев в канала си в Telegram.

По думите му Вашингтон също така „отпуска огромни суми за оръжейни договори, дава работа на своя отбранителен сектор“ и „прави измамни прокламации за глобалния си стремеж да защити демократичните ценности“.

Арабските медии съобщиха, че няколко мощни взрива са разтърсили централните райони на Газа във вторник, нанасяйки големи щети на сграда на местна болница. Телевизия Al Hadath приписва експлозиите на въздушен удар, нанесен от израелските военновъздушни сили. Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, като се позоваха на „разузнавателна информация от множество източници“, че „Ислямски джихад е отговорен за неуспешното изстрелване на ракета, която удари болницата в Газа“. Според последния доклад на Ал Арабия за жертвите, броят на убитите и ранените при трагедията е над 800.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/