in

Нинова: Последиците от войната в Израел ще са по-тежки от тези от войната в Украйна

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ни очаква жестока мигрантска вълна, а правителството е неадекватно на тази опасност

„Още преживяваме последиците от войната в Украйна, но тези от войната в Израел ще са по-тежки“, предупреди тя.

Според нея „националното правителство в този момент предава българския национален интерес на всяка крачка”.

Нинова предупреди, че ни очаква жестока мигрантска вълна, а българското правителство е неадекватно на тази опасност.

“Думите на Тагарев, че ще изпрати 50 военни на границата, са цинизъм спрямо българската национална сигурност и отбрана”, подчерта тя.

“От една седмица никой не отговаря на въпроса ни – каква позиция е заела България на 4 октомври в Брюксел“, посочи Корнелия Нинова и обясни: “На 4 октомври е взето решение за нов регламент за миграция. Той предвижда да се поемат квоти от мигранти от всички държави членки. За района на Ямбол нелегалната миграция е особено остър въпрос. Отвън хора от селата ми споделиха, че всеки ден срещат групи нелегални мигранти. Че се страхуват всяка нощ.

По нейните думи, миграционната политика на Европа е сбъркана от начало до край и българските социалисти алармират за това от години.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.