in

Разкриха грандиозна измама за близо 1 млн. лв.: Ето как е работила схемата

Снимка: МВР

Крупната измама е разкрита от отдел „Икономическа полиция“ в СДВР, съобщават от МВР. Измамата е за близо един милион лева. Вече има задържан за срок до 72 часа един мъж на 29-годишна възраст.

Прокуратурата му е повдигнала обвинение за това, че е измамил осем души. Работата по случая е започнала по сигнал от мъж, който бил измамен с голяма сума пари. След това разследващите са установили и други потърпевши от схемата.

Задържаният за случая е подбирал хора на постоянни трудови договори, желаещи да изтеглят кредит в размер на около 100 хиляди лева.

Той им обещавал, че ако му дадат парите ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите, а печалбата ще раздели поравно с тях. Подведените хора са разбрали, че са жертва на измама след около един месец, когато започнали да установяват, че кредитите им не са погасявани.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.