in

Хвърля се нова светлина около убийството на Алексей Петров

Кадър: Youtube/Euronews по-русски

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли нова светлина около убийството на известния български бизнесмен Алексей Петров, което разтърси цяла България. Припомняме, че той беше застрелян по време на разходка в планината на 16 август 2023 г. С него е имало и жена, която също беше ранена тежко. Алексей Петров беше застрелян в главата, като точно в този момент охраната му не е била в непосредствена близост

Жената, простреляна до Алексей Петров, е дала достатъчни данни и описание на извършителя както и на фактическата обстановка. Това каза в ефира на bTV главният секретар на МВР Живко Коцев.

По думите му убийството на Алексей Петров е предумишлено, много добре обмислено.

„Разбирам интереса, че трябва бързо да стигнем до извършителите, но понякога едно убийство може да се разкрие за един ден или за години“, уточни той.

Треньорката по тенис Мирослава Михайлова, която е била с Петров в планината, за щастие се възстановява, разпитана е няколко пъти, всичко е наред с нея, оказваме й помощ, включително психологическа, заяви Живко Коцев.

„Дала е достатъчно данни за описание на извършителя и фактическата обстановка по време на стрелбата“, посочи той.

Предположенията са много, възможно е извършителят да е в страната, възможно е да не е, каза Коцев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/