in

Благомир Коцев с право на отговор към ГЕРБ

Снимка: Продължаваме Промяната

„Морската градина и нерешените й с години проблеми станаха предизборна тема. Прави се такава от Иван Портних и ГЕРБ, тоест от хората, които е трябвало да решат проблемите“, смята Благомир Коцев. Публикуваме цялата му позиция:

„Ясни са три неща.

Първо, че в Морската градина не трябва да се движат коли.

Второ, аз лично, като областен управител, съм спрял колите в Морската градина пред комплекса на семейството ми. Което е ясен знак, че публичният интерес за мен е водещ – интересът на гражданите и на сигурността им в парка.

Трето, аз не съм обжалвал системно спирането на колите, както лъже кметът.

Напротив – участвал съм в колективно обжалване преди години, когато обжалвахме не спирането на колите, а начина, по който то се направи от кмета – противозаконно, проформа, с две патрулки, за да се имитира дейност и да се хвърли прах в очите на хората. И не водеше до ефективно прекратяване на опасния трафик, което ние на място виждахме. Тогава сигнализирахме, че с две патрулки и популизъм няма да се реши нищо.

В Морската градина трябва да се спре напълно целият трафик и за това отговаря кметът. Той можеше за 10 години мандат да осигури буферен паркинг в периферията на градината, както това си е планирано преди години, и хората да паркират там, за да няма нужда и от двата по-малки паркинга между заведенията „Долче Амаро“ и „Хоризонт“.

От тях двата, по-големият не е мой, както лъже Портних. И знае, че лъже. Аз имам отношения само към малкия – на „Хоризонт“ – и именно него съм предложил още през 2019 година, писмено и официално с писмо до кмета, да озеленя и да предоставя като зелена площ за общинско ползване. В това предложение съм написал решението – да се направи буферен паркинг по протежението на булеварда, между Акациите и Делфинариума, където има терени за това, а малкия паркинг на „Хоризонт“ да даря като зелена площ, защото тогава вече няма да има нужда от паркинг за гражданите там.

Изминаха 4 години, а отговор от кмета няма.

Сега, напълно предизборно, Иван Портних започва да показва загриженост за колите в Морската градина. Но защо точно сега? Защо не реши този проблем 10 години? Сякаш не той отговаря за колите, а гражданите. Хората логично се питат как така решението зависи от частните предприемачи, а не от кмета.

Кметът е отговорен. Кметът има инвестиционна програма, захранвана от нашите данъци. Кметът има обещания пред варненци на миналата кампания – да реши проблема.

Решение има. Стига да има воля, е напълно постижимо. Предизборно да се манипулира темата, да се размахват папки, да се намесва трагедия, случила се на съвсем друг терен и то да се намесва по толкова грозен предизборен начин, да се правят внушения и да се преиначават факти, да се повтаря, че всеки друг носи отговорност, но не и Иван Портних е знак за предизборна паника. Но и за липса на капацитет да се води диалог и чрез него да се намират решения.

Изборите ще минат, а проблемите в Морската градина все така ще чакат решение. За решението трябва кмет. Човекът, овластен от хората да решава проблеми, а не да се конфронтира с гражданите и да влиза в евтини политически битки с тези, които имат различна от неговата визия. Кметът да влиза във война с гражданите и да ги заблуждава умишлено вероятно е стратегия. Но не ми е известен кмет, който да е спечелил такава битка.

Трябва спокоен разговор с факти. Като областен управител аз спрях движението на колите по крайбрежната алея. Въпрос на управленска воля беше. И не беше лесно. После спрях колите в Морската градина – по алеята пред комплекса на семейството ми – ясен знак, че публичният интерес за мен стои най-високо. А след 29 октомври имам и характера, и желанието чрез диалог да реша окончателно този въпрос с колите в Морската градина, който от 10 години чака кмета, способен да го реши.

Категорично няма да участвам в политизирането на темата за Морската градина.

Тя е по-важна от всяка партия и е по-голяма от всяка 30-дневна политическа кампания. Продължавам срещите си с хората – те са истински важните. Варна отново може до бъде най-добрият град за живеене и с усилия, спокоен разговор и воля всеки проблем на хората в града е разрешим“.

Източник: Пресцентър на ПП-Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/