in

17 шофьори в столицата пренебрегнаха нещо важно: КАТ им взе колите и ги глоби

Снимка: Pixabay

В София 17 шофьори останаха без автомобилите си. Това се случи, след действия на КАТ по нова акция за техническа неизправност на автомобилите. В рамките на три дни са спрени от движение 17 шумни коли. На водачите им са наложени и глоби в размер на по 200 лв.

При акцията са проверени над 2000 автомобила.

„Акцентът на специализираната полицейска акция през почивните дни беше насочена срещу водачи, които сядат зад волана на технически неизправно МПС. Това важи както за колите, така и за мотоциклетите. При тези превозни средства е специфична промяна на ауспуховите тръби, които създават по-голям шум от необходимото за населено място”, заяви в ефира на Нова телевизия началникът на КАТ- София главен инспектор Николай Крушарски.

„Глобата от 200 лева е за административно нарушение с фиксирана санкция. Автомобилите се спират от движение и след отстраняване на неизправността и преглед в КАТ – се пускат отново в движение”, посочи Крушарски.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/