in

Какво се случва с мъжа, заплашил министър Тагарев с убийство?

Кадър: bTV

Стана ясно, че прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу мъжа, заплашил военния министър Тодор Тагарев с убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министър от правителството на Република България.

На 04.07.2023 г. в гр. София обвиняемият Г.Д. се заканил с убийство на действащ министър, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет.

По случая беше образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и е установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от обвиняемия Г.Д.

Предстои делото срещу Г.Д. да продължи в Софийски районен съд.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.