in

Извънредно: Има огнище на COVID-19 във ферма у нас

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

ОДБХ Стара Загора констатира огнище на COVID-19 във ферма за норки край Стара Загора. Това съобщиха от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) за медия „Нова Варна“. Предприети са мерки

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Стара Загора констатира огнище на COVID-19 (SARS-CoV-2) във ферма за норки. Животновъдният обект се намира в землището на с. Маджерито, област Стара Загора.

Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните са наложени мерки за контрол на заболяването. Забранено е движението на животни и продукти от и към фермата, ограничен е достъпът на посетители, завишени са мерките, свързани с биосигурността във фермата.

От Агенцията напомнят, че животновъдният обект се намира под засилен официален контрол и наблюдение от страна на регионалните ветеринарни органи. С цел своевременно откриване на евентуална инфекция и предприемане на своевременни мерки за контрол се извършват ежеседмични лабораторни проби за изследване за наличие на вируса.

ОДБХ Стара Загора е в тясна комуникация с местната Регионална здравна инспекция.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.