in

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Предвидили сме развитието на две високотехнологични зони във Варна

Снимка: Възраждане

Кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов, представи част от приоритетите си, по време на среща с жителите на морския град. Той изброи част от най-важните приоритети, които са заложени в предизборната му програма, акцентирайки върху привличането на нови инвеститори в града, които ще подобрят значително пазара на труда.

„За съжаление,  младите напускат града и се ориентират или към чужбина, или към София. Според последното преброяване Варна е намаляла с 20 000 души. Това означава, че младите хора не се чувстват добре, възнагражденията не са достатъчни, няма работата, която те искат. В тази връзка ние ще се стремим да привлечем инвеститори, да създадем нови работни места. Предвидили сме развитието на две високотехнологични зони -„Малка чайка“ и „Островчето“, за които има подробни устройствени планове. Там ще се работи съвместно с университетите, на които тези територии са дадени да ги развиват.“, каза кандидатът за кмет на Варна.

Инж. Коста Стоянов коментира и туризма като изключително важна част от икономическото развитие на града. 

„Варна е туристически град и ние ще обърнем внимание на развитието на туристическата инфраструктура и развитието ѝ не само като туристическа, но и като културна столица. Искаме да направим концепция „Варна – град на 4 сезона“. Идеята е не само лятото, а през цялата година да има фестивален, конгресен, спа, спортен туризъм. Така ще можем да постигнем целогодишна заетост на хотелите.

Предвиждаме също партньорство с университетите, защото оттам ще излязат необходимите кадри за програмата ни за развитието на Варна.“, допълни инж. Стоянов. 

Сред другите теми, които Коста Стоянов коментира с варненци, бе и инфраструктурата, а така също и увеличение на зелените площи в града. 

„Важно е  Варна  да стане отново чист и зелен град. Задължително е редовното миене на улиците, защото градът е изключително мръсен, не е мит от години. Сега предизборно само се пръска с водоноски.
Специална част в приоритетите ми е грижата за децата. 

Предвидили сме безплатен градски транспорт за деца и ученици. Също така искаме всяко едно училище да има самостоятелна сграда. В момента някои училища са 2 в 1 – основно училище и гимназия в една сграда. Те работят на смени и това създава изключително неудобство на родители и деца. В сферата на спорта сме предвидили развитие на масовия спорт с изграждане на площадки във всеки един район и квартал. Довършване на изоставени спортни обекти и зали.“, каза в заключение кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Пресцентър: Възраждане

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/