in

В помощ на млад баща от Варна: Вълна на съпричастност се надигна сред футболната общност

Снимка: Петя Чанева

Както ви съобщихме преди дни, любители футболисти от Варна се включват в турнир в помощ на онкоболен мъж. Неговото име е Павел Станчев, на 42 години от Варна. Мъжът се нуждае от около 100 000 евро, като тази сума е непосилна за неговото семейство. Павел има малка дъщеричка, а съпругата му искрено се надява тяхното момиченце да продължава да има своя „тати“.

В подкрепа на Павел е организиран и благотворителен турнир по мини футбол с кауза „ДА ПОМОГНЕМ НА ПАВЕЛ“ с дата на провеждане 11-12.11.2023 /събота и неделя/ от 09:00 часа на стадионите на Спартак.

Един баща се нуждае от спешна помощ: Любители футболисти от Варна се включват в благотворителен турнир (СНИМКА)

Вълна на съпричастност се надигна сред футболната общност в помощ на младия баща Павел Станчев от Варна, който води неравна битка с коварна и много рядка болест – Сарком на Юинг – рак на костите.

Отборите на ПФК „Черно море 1913”, „Добруджа 1919” и „Спартак Варна 1918” се включиха в благотворителната инициатива „ДА ПОМОГНЕМ НА ПАВЕЛ“. Клубовете дариха фланелка с подписите на всички играчи, които ще бъдат продадени на търг, чийто старт ще бъде даден на създадената страница в социалната мрежа „Да помогнем на ПАВЕЛ”, а събраните средства ще отидат за лечението на 42-годишния варненец.

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите. Сумата, необходима за цялото лечение е около 100 000 евро, сума непосилна за семейството му, а събраната сума до момента по банковата сметка на Павел е в размер на 45 000лв. Затова, една млада жена Лидия Станчева – майка и съпруга отправя апел за помощ – „благодаря на всеки, който ще помогне моята дъщеря да продължава да има своя „тати“. В помощ на Павел стартира кампания „Да спасим Павел” и фондацията на Павел Андреев , помогнала на на много хора, нуждаещи се от средства за лечение и рехабилитация.

Организиран е и благотворителен турнир, който ще се проведе на 11 и 12 ноември (събота и неделя). Таксата за участие е 100 лева. Приходите, събрани от надпреварата, също ще отидат за лечението на Павел.

За повече информация вижте в страницата на събитието във Фейсбук или позвънете на:
0898833819 – Стелиян Стоянов Vambos Varna
0877205329 – Антон Пенчев БАМФ ВАРНА
0878269966 – Георги Георгиев АМФЛ Варна
088 320 0905 – Станимир Христов ОПМФ Варна

Всички останали, които искат да помогнат, могат да го направят на дарителската сметка:
Павел Атанасов Станчев
Банка ДСК
IBAN : BG32STSA93000030278840
BIC : STSABGSF

Снимка: П. Станчев

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.