in

Илия Коев, кандидат за кмет на район „Младост“ от ПП-ДБ: Ще спрем продажбата на общинска земя, там ще изградим паркове и детски градини

Снимка: Пресцентър на "Продължаваме Промяната" - Варна

Илия Коев, кандидатът за кмет на обединението ПП-ДБ за район „Младост“ във Варна, представя ясна визия за развитието на района. Той е магистър психолог и експерт в сферата на сигурността.

Неговите приоритети са няколко – зелени площи, чист въздух, детски площадки и детски градини. Водещо в програмата му е ограничаване на застрояването.

Като баща на две деца, Коев приема каузата за повече зелени площи като лична.

Има шанс да спасим 9 дка общинска земя в квартала. Върху нея предишната администрация планира строеж на жилищна сграда, в малка част от която да се помещава кметството. Ако спечелим повече общински съветници и аз стана кмет на района, ще отвоюваме обратно тази площ и ще спрем поредния строеж. Редом с това трябва да сменим цялостния модел на управление, коментира Коев.

В многобройните ми срещи с хората от квартала, те споделят проблемите, натрупани през годините управление на ГЕРБ.

Най-много ги гнети липсата на зелени площи, които да красят квартала и лошата поддръжка на съществуващите. Зелените площи разкрасяват квартала, чистят въздуха и са предпочитано място за игра и разходки. Моята концепция е да увеличим парковете и да създадем нови, там където е възможно, върху съществуващите общински терени. Част от тях ще се превърнат в градинки, разказва Коев.

По думите му липсата на места в детските градини, което е проблем за всички големи градове, може да се реши с оптимизиране на групите и разширяване на базата. В няколко детски градини в района това е възможно, тъй като в съседство има удобен общински терен.

Сред другите приоритети на Коев са също инфраструктурата и бездомните животни.

„Изграждане на кръгово кръстовище между булевардите “Цар Освободител” и “Трети март” ще облекчи чувствително трафика към кварталите, заедно с пускането на повече линии на градския транспорт към центъра“, убеден е кандидатът на ПП-ДБ.

Темата с безприютните кучета, той коментира така:

„Запознат съм и с големия брой бездомни кучета, които тормозят жителите на район Младост“

„Предлагам създаване на структура от мобилни ветеринари, които да маркират животните и да проследяват къде се обособяват нови популации. Това ще доведе до по-малко бездомни кучета по улиците на „Младост“.“

Коев има и програма за развитието на спорта.

Според него той е важен за хората в „Младост“. Затова довършването строежа на спортен комплекс „Младост” и създаване на нови спортни площадки ще е част от неговата програма.

За да постигнем всичко това, е важно да гласуваме, призовава Коев.

Източник: Пресцентър на ПП-Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/