in

Денков: Виждам теория на конспирациите (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Премиерът на България акад. Николай Денков направи изявление пред журналисти в Брюксел, по време на което коментира скандала с машините за гласуване

„Фактите са, че в момента машините така или иначе работят като принтери, т.е. всеки като гласува, може да погледне какво е излязло като бюлетина, да я пусне в урната и след това се броят тези бюлетини. Така че от тази гледна точка е абсолютно ясно, че никой не може да бъде излъган по този начин“, обяви министър-председателят.

Отделно, виждам някаква теория на конспирациите в този доклад. Можете ли да си представите човек, който ще прави нещо толкова конспиративно пред други хора на запис и по начин, по който ще се разбере. От това, което аз знам, няма нищо притеснително, освен това че се използва цялата ситуация, за да се постави отново под въпрос гласуването с машините“, допълни той по въпроса.

Гръмна скандал с кода на машините за вота

„Опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод, с който да се опита да събори правителството. Това, което също знаем, е че ГЕРБ и ДПС от много време искат да премахнат машините и може би за тях това е един удобен начин това да се случи.“, допълни премиерът Денков.

Според него гласуването с машини на предстоящия местен вот е напълно сигурно.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.