in

Идва ли продължителен студен фронт през следващите дни

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

В неделя и през първите два дни от новата седмица в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а над Източна преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи.

Вятърът ще е слаб, в неделя от север-североизток, в понеделник и вторник – до умерен, от югоизток. Дневните температури ще се задържат без съществена промяна – предимно между 22° и 27°, сутрешните слабо ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са между 8° и 13°.

През първите два дни от ноември с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува хладен въздух, температурите ще се понижат до нормалните за началото на ноември – в много райони в четвъртък ще са под 20°. Облачността ще е значителна и на места от запад на изток ще има валежи от дъжд.

В петък облачността ще намалее. С юг-югоизточен вятър дневните температури слабо ще се повишат, минималните в по-голямата част от страната ще остават под 10°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/