in

Провокации и нарушения на Изборния кодекс, отчете щабът на Благомир Коцев (СНИМКА)

Снимка: Facebook / Благомир Коцев

Тежки манипулации и груби нарушения на Изборния кодекс, отчете предизборният щаб на Благомир Коцев в сутрешните часове на изборния ден във Варна.

От щаба на Коцев посочват, че билборди и други съоръжения за външна реклама във Варна, са облепени със стикери с номер, различен от реалния, изтеглен от ЦИК, като целта била да се объркат избирателите.

Снимка: „Нова Варна“

„В отделен инцидент стотици агитационни стикери с лика на Благомир Коцев бяха залепени на прозорците на коли, паркирани по улиците на града. Въпросните стикери не са част от кампанията на Коцев, а целят да разгневят собствениците на автомобили, защото се махат трудно от стъклената повърхност“, посочват още от щаба.

В обръщение на официалната си страница във Фейсбук, Благомир Коцев написа:

„Извинявам се на всички граждани, които тази сутрин осъмнаха със стикери по стъклата на колите си с моето лице! Това не е наше дело! От рано сутринта провокатори обикалят и облепят стъклата на колите с моя лик“.

Той посочи, че е подал жалба в полицията и в ОИК и следното: „Това е поредният отчаян опит на опонентите ми да ме дискредитират в последните минути на тази кална кампания“.

Засегнатите локации за реклама са в квартал „Чайка“, на „8-ми Приморски полк“ в района на завод Дружба и на други места в града.

Фалшиви стикери пък са открити на поне няколко стотин коли в центъра на града – на улиците „Македония“, отсечката между улица „Пирин“ и улица „Патриарх Евтимий“, и в междублоковите пространства.

Готвят се и редица други сигнали за изборни нарушения.

Източник: Пресцентър на ПП-Варна

Благомир Коцев: Излизаме на балотаж срещу Иван Портних, Варна е готова за нов кмет (ВИДЕО)

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/