in

Президентът с извънреден коментар за доклада на ДАНС относно машините за гласуване (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Днес, в 14 часа правото си на глас упражни и президентът на България Румен Радев. Той коментира доклада на ДАНС относно машините за гласуване

„Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато всички българи искаме и имаме правото да видим“, заяви президентът Румен Радев днес.

„Разбира се, че съм прочел доклада на ДАНС, но най-важното днес е да се гласува масово, да се осигури спокойствие в изборния ден и да има увереност, че всеки българин ще получи коректно зачитане на своя глас“, допълни държавният глава.

„Ние имаме нужда от спешно възстановяване на доверието в изборния процес. Затова очаквам компетентните органи в най-скоро време да извършат своето разследване и да оповестят кои са играчите и мотивите за този акт“, коментира президентът във връзка с доклада на ДАНС.

На въпрос дали ще публикува доклада на ДАНС относно машините за гласуване Радев уточни, че държавният глава назначава с указ председателя на ДАНС, но службата е на подчинение на Министерския съвет и лично на премиера. „Редица партии, които се надпреварват да ми орязват правомощията, днес ми измислят нови такива”, пошегува се Румен Радев.

Попитан дали е правилно решението на Централната избирателна комисия да отпадне машинния вот, той отговори: „Уважавам решението на ЦИК като независим орган, но дали решението им е правилно, ще реши съдът”.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.