in

Министър Йоловски с извънредни действия заради машините за балотажа

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Министърът на електронното управление Александър Йоловски стартира процедура, която да гарантира на българските граждани възможността да гласуват и чрез машини на балотажа в неделя (5 ноември).

Във връзка с окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), според което „удостоверяване на съответствието на машините е изрична компетентност на министъра на електронното управление“, министър Александър Йоловски започва процедура, която да гарантира на българските граждани възможността да гласуват и машинно на втория тур на местните избори в неделя.

Екипите по сертифициране на Министерството на електронното управление (МЕУ) ще работят извънредно и ще повторят вече извършени процедури по удостоверяване, които бяха подписани в срок преди първия тур от делегирания от министъра, отговорник за процеса зам.-министър Михаил Стойнов.

В края на новата процедура, за да се избегнат всякакви рискове за повторна отмяна на машинния вот, подписа си ще положи министърът на електронното управление Александър Йоловски.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/