in

Ще накажат ли 16-годишен украинец, хванат да кара без книжка за втори път в Слънчев бряг?

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

16-годишен младеж от украински произход вече два пъти от началото на месец октомври до сега е нарушил българските закони, като е карал колата на баща си без да има право. Този път е образувано досъдебно производство. Ето и подробностите, които съобщиха от полицията в Бургас за медия „Нова Варна“:

Вчера около 01.40 ч. на ул. «Първа» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Нисан», с украинска регистрация, който е собственост на 32 годишен украински гражданин, живеещ в Слънчев бряг. Зад волана на превозното средство обаче не бил собственикът му, а неговият 16-годишен син. Той е пребиваващ в България със статут на временна закрила. Освен това е неправоспособен водач, защото няма свидетелство за правоуправление.

Констатирано е, че младежът вече е санкциониран с влязло в сила наказателно постановление от 08.10.т.г. за същото нарушение.

По случая е образувано бързо производство.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).