in

В Бургас : Акция по кръводаряване в Деня на народните будители

Снимка: Pixabay

Бургас е единственият областен град в България, който няма обособен кръвен център. Затова акция като тази, която са организирали днес студенти по медицина, съвместно с държавната болница, е много важна. През изминалата година в морския град кръводарители са помогнали за спасяването на над 8000 пациенти в критично състояние.

В Деня на будителите в Бургас студенти по медицина, съвместно с държавната болница, организират акция „Кръводари и пример бъди!“.

„Аз лично за тази година дарявам кръв за трети път. Изключително удовлетворен съм, че именно в Деня на народните будители желанието ми е да събудим доброто в хората ида дарят кръв. Личният пример е много важен. Има много млади хора и ги съветвам да дарят кръв. Има много нуждаещи се хора. Не говоря само за пострадали от катастрофи и родилки. След даряването се чувствам много добре“, каза зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров.

„Мотивира ме да даря кръв фактът, че по този начин мога да спася човешки живот. Според мен всеки би трябвало да го направи, ако има възможност“, каза студентката по медицина Карина Богданова.

„Даряване на кръв е безкористна постъпка, която може да помогне да се спаси човешки живот“, каза Никол Филева.

Бургас е единственият област център, който няма кръвен център по кръводаряване.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/