in

Москва с ответни мерки срещу България заради отнета акредитация на руски журналист у нас

Кадър: Youtube/Diplomatrutube

За готвените ответни мерки срещу страната ни, заради отнета акредитация на руски журналист у нас, съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти по отношение на кореспондента на в. „Российская газета“ Александър Гацак, чиято акредитация беше отнета, предаде ТАСС.

„Кореспондентът на „Российская газета“ в България Александър Гацак е получил „черна точка“ от местните власти – акредитацията му е отменена и му е съобщено, че му предстои екстрадиция“. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Телеграм.

„Това е поредният незаконен ход на натовците срещу руските журналисти, които те маниакално преследват. Ще предприемем ответни мерки“, добави Захарова.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/