in

Задържаха за 72-часа млад мъж от Омуртаг за разпространение на порнографски материали с деца

Снимка: Pixabay

Районна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали с лица ненавършили 18 години млад мъж от Омуртаг, задържан e за 72 часа

Районна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, 30-годишен мъж от град Омуртаг. П.С. е обвинен и за това, че чрез електронни съобщения установил контакти с лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел създаване на порнографски материал. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Младият мъж бил задържан при специализирана операция на служители на ГДБОП, реализирана под надзора на Прокуратурата, в хода на която били извършени множество процесуални действия в продължителен период от време. Установено било, че П.С. съхранявал на електронни носители порнографски материали с участието на непълнолетни лица, споделял ги и ги разпространявал. А освен това, той използвал социалните мрежи, за да осъществява контакт с малолетни лица, като целта му била да ги убеди да участват в създаване на материали със сексуално съдържание. От дома на мъжа била иззета компютърна и информационна техника.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Търговище.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.С.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).