in

Проф. Рачев предупреди за катастрофални ветрове: Ето какво гласи зловещата му прогноза

Кадър: bTV

По думите на климатолога проф. Георги Рачев е твърде възможно тази година да се окаже най-топлата в метеорологичната история на страната ни. Въпреки това професорът предупреди за чудовищен циклон

„Вървим към много, много топло, а кога ще вали сняг… ще вали… някога“, заяви проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

„Погледнете това огромно животно, този циклон – заради него ще духат катастрофални ветрове в цяла Западна Европа – Великобритания, Франция, Дания… и сигурно този проблем ще влезе в новините. А ние ще си останем в топлото, само ще стане по-валежно, особено в четвъртък“, допълва климатологът.

Според неговата прогноза по-обилни валежи ще има в източната част на България. Ще окаже влияние и в събота, и в неделя в България.

Той казва, че във Варна ще бъде доста топло поне до около 7-8-ми ноември, когато ще има захлаждане – ще бъде 12-17 градуса.

„Като цяло цяла Европа е в червено, над нормата. И ние попадаме в това число. И това е и за ноември, и за декември, дори за януари, за шест месеца напред. Код червено! Не знам какво ще правим с този нагнетен газ, толкова топло ще бъде“, казва проф. Рачев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/