in ,

Шампиони в предаването „По пладне“. Спортен клуб по танци привлича децата от Варна (ВИДЕО)

снимка: кадър "Нова Варна"

В третия сезон на предаването „По пладне“ в студиото на медия „Нова Варна“ гостуваха Борис Милев и Анастасия Дарчук от Танцов спортен клуб „Черно море“. И още в началото на разговора разказаха как са избрали името на своята организация. Анастасия е от Одеса, а Борис от Варна. Това, което ги свърза е Черно море.

Двойката се връща от Португалия непосредствено преди участието в предаването. Те са активни състезатели по спортни танци и поводът за пътуването до там е турнир, на който те се класират на десето място. Спортистите са били 3 – 4 години в Италия, но пандемията ги връща в България и във Варна.

Така те се завръщат тук и основават своя клуб, който е на три години, но вече има шампиони. Борис Милев и Анастасия Дарчук обясниха какъв е подбора на деца в клуба и каква е цялата процедура. Нови деца се събират три пъти в сезона. Възпитаниците на този клуб участват в най-различни инициативи във Варна и страната.

Анастасия е основен треньор на клуба, тя много обича деца, има хубава комуникация с тях. Според нея е важно да се общува с децата не само като треньор, а и като човек. Децата са от 3 години и няма ограничение във възрастта. Към момента има записано момиче на 20. Анастасия избира да се развива в България и конкретно във Варна и има много бъдещи планове.

Танцов Спортен Клуб „Черно Море“ – гр. Варна е създаден с цел разпространение и развитие на спортните танци на територията на България. Обучителния процес на начинаещите танцьори се провежда по иновативен метод на преподаване наречен „Метод Black seA“ изграден на базата на дългогодишното обучение на нашите треньори в единствените в света Академия за Спортни Танци, Институт за Спортни Танци и център за проучване и развитие на Спортните Танци в Италия.

Основните програми са разделени на три класа: Hobby-Basic-Open и основния фокус е върху индивидуалното развитие на танцьорите и подготовката им в състезателни двойки – мъж и жена. Целенасочено и същевременно забавно, ние предоставяме информация на световно ниво за цялостно и стойностно развитие, а с придобитите умения ще сте готови да достигнете световните върхове в спортните танци.

Спортните танци са спортна дисциплина, която спада към категорията „артистични спортове“ редом с дисциплини като Фигурно Пързаляне, Художествена гимнастика и др. Заради състезателния характер този спорт обединява много танцови дисциплини. Освен традиционните „Latin“ и „Standard“ в последните години се добавиха дисциплините „Breaking“, „Rock and Roll“, „Boogie Woogie“, „Disco“ и др. Характеристиките на танците са симбиоза между красота и атлетизъм, което прави този вид занимание полезен за здравето и културата на хора от всякаква възраст. През последните десет години, благодарение на много проучвания на характеристиките на танцьори от най-високо световно ниво, се наблюдава изключителен възход на атлетическите и артистични достижения, което постави спортните танци на световната сцена на най-големия и престижен спортен форум – Олимпийските игри.

Двойката се обърна към децата и родителите на Варна, като разясниха как всеки може да се запише и да стане част от голямото семейство на Танцов спортен клуб „Черно море“.

Проект „По пладне“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/