in

Добра новина: Блокираният в Израел български кораб „Рожен“ днес акостира във Варна

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Добра новина за семействата на моряците на българския кораб „Рожен“, който беше блокиран на израелско пристанище след избухването на войната в Ивицата Газа. Днес той акостира във Варна, като целият му екипаж е невредим. Предстои да бъде извършен преглед на кораба на док.

Припомняме на читателите на медия „Нова Варна“, че при нападението на Хамас на 7 октомври българският кораб се намираше на израелското пристанище Ашкод, доста близо до започналите военни действия. Тогава четирима души от екипажа му пожелаха да бъдат върнати в България и бяха евакуирани. Те кацнаха на летище София на 19 октомври, а на тяхно място бяха пратени смени.

Днес всички от екипажа вече са на родна земя, невредими, при семействата си. Моряците няма да дават изявления по повод престоя им в израелското пристанище Ашкод, информират от Параходство Български морски флот.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/