in

Страшна буря удари Турция и причини големи наводнения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кадър: X/A Haber

Силна буря връхлетя части от Турция снощи. Проливният дъжд, придружен от светкавици, се сипеше над Истанбул в продължение на час, като стихията доведе до наводнения в много квартали на мегаполиса.

Улици, площади и паркове бяха залети от вода. Стигна се и до задръствания по мостовете и основните пътни артерии, съобщава MeteoBalkans.

Потопът наводни и пистите на международното летище на Истанбул. Много самолети не можаха да се приземят и бяха пренасочени към други летища.

Редица спирки на метрото също се оказаха под вода. Отменено бе движението по много линии. Тълпи от хора задръстиха спирките на метрото, автобусите и трамваите. Движението на моторните превозни средства бе преустановено на много места в града. Приземните етажи на много жилища, сгради, магазини и заведения бяха наводнени.

Въпреки всичко това няколко часа след проливния дъжд и бурята животът в мегаполиса успя да се върне към нормалното.

В Бурса също се стигна до големи наводнения. И там много улици се превърнаха в реки.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/