in

Анджелина Джоли скочи на Израел с брутални критики (СНИМКА)

Кадър: Youtube/NBC News

Световноизвестната американска актриса и бивш специален посланик на ООН Анджелина Джоли публикува гневен пост в Инстаграм, с който осъжда действията на Израел, след като страната нападна бежанския лагер Джабалия в Газа. Актрисата призова за прекратяване на огъня. По думите на Джоли, Израел пречи на хуманитарната помощ

Анджелина Джоли атакува Израел в последната публикация в Instagram, твърдейки, че Израел пречи на предоставянето на хуманитарната помощ в района на Джабалия в северната част на Ивицата Газа.

Публикувайки снимка на бежанския лагер след нападението в личния си профил в социалната мрежа, Анджелина Джоли написа следното:

„Това е умишлено бомбардиране на попаднало в капан население, което няма къде да избяга. Газа е затвор на открито от близо две десетилетия и бързо се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства. Докато светът наблюдава и с активната подкрепа на много правителства, милиони палестински цивилни – деца, жени, семейства – са колективно наказвани и обезличавани, като в същото време са лишавани от храна, лекарства и хуманитарна помощ в разрез с международното право. Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни, световните лидери съучастват в тези престъпления“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Angelina Jolie (@angelinajolie)

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.