in

Експозиция с ликовете на 12 народни будители ще обиколи училища във Варна: Ето кое е първото училище

Снимка: ОУ "В. Друмев"

В Деня на народните будители, в пространството пред Музея за нова история на Варна, дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна представи изложба с ликовете на 12 народни будители.

Експозицията с ликовете ще влезе в различни училища на морския град, за да се докоснат децата на Варна до паметта за тяхното духовно, просветно дело.

Сред представените в експозицията личности са Иван Вазов, Г.С. Раковски, д-р Петър Берон, Христо Ботев, Сава Доброплодни, Любен Каравелов, П. Р. Славейков, Константин Арабаджиев, Георги Атанасов Живков, Митрополит Симеон, Анастасия Жерязкова, Теодора Ноева.

Първото училище, в което ще бъде разположена експозицията, е Основно училище „Васил Друмев“. Учебното заведение празнува 70 години от основаването си с концерт, който ще се проведе на 10 ноември от 18 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Поканени са всички, които са свързани по някакъв начин с училището през годините – учители, ученици, родители, общественици.

Снимка: ОУ „В. Друмев“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.