in

Ето как да направим най-лесното и бързо жито за Архангелова задушница утре

Колаж: "Нова Варна"

Утре (4 ноември) е Архангелова задушница. През този ден посещаваме гробовете на своите починали близки и се водим по различни традиции и ритуали. Задължителен елемент от подготовката за задушница е приготвянето на варено жито, с което почитаме паметта на покойниците.

От тази статия ще научите как най-лесно и бързо можете да приготвите житото за задушница.

Необходими продукти:

  • грухана пшеница – 250 г
  • захар – 200 г
  • портокалова кора
  • ванилия
  • сладки – дребни

Начин на приготвяне на житото:

Житото се накисва за 2 часа в студена вода, за да може да набъбне. След това се измива старателно и към него се добавя около литър и половина вода. Вари се на умерен огън, като не пропускате от време на време да го разбъркате, съветва сайтът Актуално.

Разбирате, че е готово, когато зърната жито са меки и разтворени. Ако в съда е останала още вода, отцедете я. Действайте бързо, що се отнася до подправянето на житото. Докато все още е топло, добавете към него настърганата портокалова кора, ванилията и захарта. Разбъркайте добре, така че да се овкуси равномерно и захарта да се разтвори. Разпределете в подходящи чашки или купички.

Най-отгоре може да гарнирате с натрошени ядки, дребни сладки, шарени бонбонки или локум. Така се приготвя най-лесното жито за Архангелова задушница.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/